Jana Vašáková

Menu: Houbový salát s cuketou a olivami

4 porce

Příprava: 25 minut

Ingredience:

Houby očistěte a větší kousky rozkrojte na poloviny nebo plátky. Cuketu nakrájejte na kolečka. Rozehřejte v pánvi máslo s olivovým olejem. Vhoďte houby, cuketu, krátce orestujte a zalijte vývarem, nechte 10 minut dusit a nakonec vložte plátky prosluta, olivy a oregano. Krátce orestujte, asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s bagetou.

 

Menu: Minestrone

4 porce

Příprava: 45 minut

Ingredience:

Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky, kapustu a špenát na proužky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, vmíchejte nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijte zeleninový vývar, přisypte zeleninu a vařte asi tak 15 minut. Poté vhoďte do polévky těstoviny a slité fazole a vařte dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem, bazalkou a oreganem. Rozlijte na talíře a zasypte nastrouhaným sýrem, zakapejte olejem.