Petr Koukolíček

Doplňující informace

www.molekularnicatering.cz

Menu:

  • minimenu: Nitrokapučíno + jablečný štrůdl
  • míchaný drink v kostce - 3 verze
  • parmská šunka s medovým melounem jako kaviár
  •  

    Molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny, atd.), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy.

    Molekulární gastronomie (nově se také začíná prosazovat termín technoemociální kuchyně) používá stejné suroviny jako gastronomie klasická, ale zásadně se liší použitými postupy. Díky užívání technik, které by málokoho napadlo spojovat s vařením, je možné dosahovat zcela nových výsledků. V podstatě jde o vytváření naprosto nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy.