Petr Ocknecht - entomofágie – vaření z hmyzu

Doplňující informace

www.hmyznataliri.cz

Menu:

 

Petr Ocknecht je jediný kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.
V letech 1993 – 1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.
V letech 1996 – 2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodiné firmy Globál, Chropyně.
V letech 2001 – 2002 pracoval jako „Cook rounds“ na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.
V letech 2002 – 2003 pracoval na pozici kuchař v resturaci Penzion pod přehradou, Horní Bečva
V letech 2004 – 2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno
V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.
V letech 2007 – 2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno
V letech 2009 – 2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno
Od roku 2012 pracuje jako cukřář v restauraci Il Mercato, Brno